Data Trends 2022

Het gouden jaar van data en technologie!

5 krachtige datatrends om mee aan de slag te gaan. 

In dit uitgebreide rapport lees je over de belangrijkste 5 datatrends volgens Tableau. Elk onderwerp is onderbouwd met een aantal concrete adviezen waar jij mee aan de slag kan gaan. 

1. Artificial Intelligence 
2. Ethiek
3. Ontwikkeling van medewerkers
4. Flexibele governance 
5. Data equity

Het rapport is in het Engels geschreven. 

Download de gratis whitepaper

smartmockups_kzmlocpk_ccexpress

 

Wat kan je verwachten

Medewerkers in staat stellen om met data te werken is een doel op zich, maar om dit te bereiken moeten zij in staat zijn data te kunnen begrijpen (data literacy). Op dit vlak is er werk te doen. 83% van de CEO's wil een meer data gedreven organisatie, enkel 43% van de mensen die opgegroeid zijn in het digitale tijdperk zegt data geletterd te zijn.

 

mockup-data-governance

 

Data governance 

Succesvolle data governance strategieën hebben betrouwbaarheid als belangrijkste basis. In 2022 gaan we deze mindset zien veranderen in een meer inclusieve aanpak. Met inclusief wordt bedoeld dat systemen en processen worden ingericht voor de hele organisatie in plaats van voor een beperkt aantal personen. 

 

mockup-ai

Artificial Intelligence 

Business en IT leiders denken dat het gebruik van AI noodzakelijk is om als bedrijf te overleven. Organisaties hebben te maken met een grote toename in de  hoeveelheid van data, de moeilijkheid om gespecialiseerde medewerkers aan te trekken en de kosten voor het onderhoud van de technologie. Deze elementen zorgen ervoor dat AI ook t ook middel genoemd om juiste lange termijn successen en duurzaamheid te realiseren.

Download de gratis whitepaper